Van harte welkom

Hoe gaat het met jou?

Stel je die vraag ook af en toe aan jezelf?
Ben je jezelf kwijt?
Laat je je sterk bepalen door anderen?
Kan of durf je jezelf niet zijn?
Heb je moeite met jezelf te aanvaarden?
Leg je de lat erg hoog? of saboteer je jezelf?


Dit gaat over verbinden, vooral ook over verbinding met jezelf. Dan kan je pas echt ook verbinding aangaan met de ander. Actief luisteren, aanwezig zijn, in verbinding gaan. Wat beweegt ons, wat drijft ons, we willen het aanreiken, heel toegankelijk, van mens tot mens, we willen je uitnodigen om te gaan voelen, te gaan nadenken hierover en daarin je eigen waarheid en je eigen weg te gaan vinden. De essentie van het leven: Wie zijn we, wat doen we, wat beweegt ons, hoe bewegen we het leven. Er zit veel hoop in. Daar zitten heel veel mogelijkheden in. Een stukje heling, een stukje de weg naar jezelf terugvinden.

Dit begint bij het kleine kind, heel jong de juiste ervaringen opdoen, de fundamenten en als er daar iets fout loopt is er gelukkig veel herstel mogelijk. Ze maken alles voor de eerste keer mee, de meesters in mindfullnes, ze zijn in het moment

We willen je graag samen met jou op weg gaan, je helpen ook met het mentale, geestelijke aspect van ons ZELF, van ons zijn.

De hoge snelheidsmaatschappij, de ratrace, bijna geen tijd om mens te zijn. Vaak doen we alles druk, druk, snel nog dit en hollen naar dat. Soms raken we de weg een beetje kwijt. Je mag met regelmaat ontspannen, gun jezelf ook dat moment, continue stress wordt toxisch. Zo kom je in het leven te staan op een veerkrachtige manier. Toxische stress is een soort dreigende stress waarmee je dient om te gaan en ook af en toe moet kunnen ontladen. Slowfullnes, de volheid van traagheid, meer de tijd nemen, jezelf door de tijd te laten nemen, trager, respectvol, synchroniseren, afstemmen op elkaar, van daaruit ontmoeten, dan ont-moet je jezelf ook meer, een manier om met elkaar om te gaan. Naar die pure plek in je hart om van daaruit in het leven te staan. Wees dus ook met regelmaat mild voor jezelf.

Wie? Man, vrouw, tiener, LGBTQIA+ welkom!

Wat bieden wij?

Focus

  • Zelfbeeld

  • Zelfcompassie

  • Zelfzorg

  • Inzicht in eigen emoties

  • Aandacht voor je eigen lichaam

Doel

Komen tot meer zelfaanvaarding en betere zelfzorg. Het ontwikkelen van een gezonde relatie met jezelf en met anderen. Leren voelen begrijpen en hanteren van emoties. Meer aandacht krijgen voor signalen van je lichaam.

Therapeut
Ann-Sophie Devlieger, psychotherapeut, systeemcounselor

Welkom! Ik ben Ann-Sophie Devlieger, bij mij kan je terecht voor psychotherapie, ik heb een diploma als psychologisch consulent en systeemcounselor.

In 2018 behaalde ik mijn basisopleiding klinische psychologie aan de VIVES Hogeschool te Kortrijk, die ik door de jaren heen aanvulde met een opleiding Kinderpsychologie en de Specifieke Lerarenopleiding. Omdat ik het belangrijk vind om te blijven groeien en bijleren volgde ik nadien het postgraduaat Systeemcounseling. 

Ik bouwde mijn werkervaringen op als orthopedagogisch begeleider in een leefgroep voor kinderen/jongeren met emotionele en-of gedragsproblematieken en als contextbegeleider bij een Pleegzorgproject. 
Hierbij lag de focus steeds op het zien van het ruimere plaatje en de betrokken personen in hun eigen kracht zetten.
Op dit moment ben ik werkzaam als ondersteuner type 7 om jongeren/kinderen, samen met hun gezin, te begeleiden in hun onderwijstraject. 

Empathie, verbinding en werken op maat zijn voor mij belangrijke bouwstenen bij een therapeutisch proces.
Als systeemgericht counselor wil ik mijn opgebouwde kennis aanwenden om samen met de cliënt een voor hen betekenisvolle weg af te leggen. Ik probeer het gedrag, de gedachten en gevoelens van personen steeds te zien in een breder geheel, rekening houdend met de onderliggende belevingsprocessen.  
Focus blijven houden op het positieve, aandacht geven aan het innerlijk kind in ieder van ons en het doelgericht vinden van een volwaardig plekje binnen je context zet ik voorop in mijn handelen. 

Jongeren (vanaf 10 jaar), jongvolwassenen en volwassenen zijn bij mij van harte welkom om ondervonden uitdagingen/moeilijkheden bespreekbaar te maken.
Dit kan zowel in een individueel gesprek, als in een koppel/gezinsgesprek. Ik heb me de afgelopen jaren gespecialiseerd in volgende thema’s:

  • Wie ben ik? versterkende ik-counseling

  • combinatie ouderschap & werleven

  • overspannenheid & burn-out

  • opvoedingsmoeilijkheden 

  • faalangst / perfectionisme 

  • zelfvertrouwen / assertiviteit 

  • hechtingsmoeilijkheden 

  • omgaan met het krijgen van een label  
      

Via een open en ondersteunende houding gaan we op zoek naar een nieuw perspectief

Zou je graag een gesprek inplannen
of heb je vragen?

Welkom:

Ann-Sophie t 0496 38 72 16

annsophie@delijfwacht.be

Consultaties gaan door bij De Lijfwacht in Roeselare.

BETALINGSMOGELIJKHEDEN

Cash & Bancontact app (QR-code)/ Payconiq

De terugbetalingsvoorwaarden en het aantal beurten terugbetaalde psychotherapie verschillen per ziekenfonds. U vindt de terugbetalingsvoorwaarden terug op de website van uw ziekenfonds. U kan ook steeds contact opnemen met de psychologen van de praktijk. We helpen u graag verder.

OPMERKING

Er wordt gevraagd om bij afwezigheid van de therapie 24 uur op voorhand te verwittigen. Dit kan per mail of telefonisch. Wanneer de therapeut niet verwittigd wordt van deze afwezigheid, wordt de therapie aan vastgelegde bedragen aangerekend.

Crisissituaties en noodgevallen

Is er dringende hulp nodig? Neem dan zo snel mogelijk contact met de nooddienst op het nummer 112.

In geval van nood, raden we u aan contact te nemen met uw huisarts. Mocht deze niet bereikbaar zijn, kan u zich richten tot de dokter van wacht op het nummer 1733. Uw huisarts of dokter van wacht kan u doorverwezen naar de spoeddienst van een algemeen ziekenhuis of een crisisdienst.

Daarnaast kan u zich bovendien richten tot onderstaande organisaties:

  • Tele-onthaal (nummer: 106)

  • Jongeren kunnen terecht bij Awel.be (telefonisch of per chat)

  • Anoniem praten (telefonisch of per chat) over zelfmoordgedachten of -plannen kan 24/7 met Zelfmoordlijn 1813.

Voor meer informatie over crisishulp kan u terecht op de website van het CAW.

Voor meer informatie over de zelfmoordlijn kan u terecht op de officiële zelfmoordlijn-website.

Zorgcentrum na Seksueel Geweld

Als je geconfronteerd wordt met seksueel geweld, aarzel dan niet om hulp te vragen. In het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) staan we dag en nacht klaar om je te helpen en alle mogelijke steun te bieden met onder meer gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg.
Het is heel belangrijk om snel hulp te zoeken en er niet alleen mee te blijven zitten. We vangen je op in een rustige omgeving, met aandacht voor je directe noden en met alle respect voor je privacy. Samen met jou bekijken we wat er moet worden ondernomen om als slachtoffer weer de controle in handen te krijgen na een traumatiserende situatie van seksueel geweld. In het ZSG sta jij centraal en worden jouw beslissingen gerespecteerd.

https://www.azdelta.be/nl/zorgcentrum-na-seksueel-geweld

Inspiratie het boek “Van Hart tot hart”, door Kinderpsychiater Binu Singh, een groot voorbeeld.